Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mađarska NE PRIHVATA da iko blokira put SRBIJE u EU

Foto: www.romaniajournal.ro

Mađarska NE PRIHVATA da iko blokira put SRBIJE u EU

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da Mađarska ne prihvata da bilo ko iz nekog razloga blokira pristupanje Srbije EU, ističući da jedino merodavno mora da bude ono šta je neka država završila u procesu integracija.

Srbija
Izvor: Tanjug

"To mora da bude odlučujuće, a ne ni sama integracija niti to da li se neko nekome dopada ili ne", rekao je Orban dodajući da je premijera Vučića uverio da je to mađarski stav i da će ta zemlja u tom duhu istupati.

On je rekao da je i sam iskusio to da je bilo podrške Mađarskoj da uđe u Evropu, bila je veoma podržana, a posle više nije.

"Verujte, ja za sada ne znam šta da vam ponudim, nego to da se što više približite, a ne želim da govorim o tome da ima nastojanja da se Srbija spreči da postane članica EU ili da joj se taj put oteža", rekao je Orban na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Orban je dodao i da mu je drago što će sledeći sastanak dve vlade biti održan ove jeseni, i to ne u Beogradu, niti u Vojvodini, već u nekom drugom delu Srbije.

"Želimo da zbližimo naše privrede i da otvorimo mogućnost da se upoznaju investitori", zaključio je.