Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MAĐARSKA SPREMNA da nam pomogne u čuvanju granice od migranata!

Nebojša Stefanović i Šandor Pinter/ Foto: mup.gov.rs

MAĐARSKA SPREMNA da nam pomogne u čuvanju granice od migranata!

Kako je saopšteno iz kabineta ministra unutrašnjih poslova dvojica kolega su pričala o upućivanju pripadnika mađarske policije na našu južnu i istočnu granicu

Srbija
Izvor: N1

Mađarski i srpski ministri unutrašnjih poslova Šandor Pinter i Nebojša Stefanović razgovarali su danas o potencijalnom jačanju srpskog dela granice uz pomoć mađarskih graničara.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra unutrašnjih poslova dvojica kolega su pričala o upućivanju pripadnika mađarske policije na našu južnu i istočnu granicu, odnosno duž pojasa imeđu naše zemlje i Makedonije ili Bugarske, kako bi se sprečilo povećanje toka ilegalnih migracija, koje se očekuje u predstojećim mesecima.

"Srbije ni na koji način neće tolerisati švercere ni ilegalne pokušaje prelaska granice, bilo da se radi o ulasku ili izlasku iz naše zemlje. Nastavićemo i saradnju dveju policija u oblasti suzbijanja kriminala i organizovanog kriminala", rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio i da je važan proces readmisije, jer se na taj način smanjuje broj migranata koji mogu da zatraže azil i koji tako mogu da se vrate u zemlju porekla, navodi se u saopštenju.

Njegov mađarski kolega Šandor Pinter smatra da je policijska saradnja između dve zemlje odlična, kao i da će zvanična Budimpešta, ukoliko bude potrebno pružiti i policijsku i pravnu pomoć.