Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Maja Gojković ponovo na čelu skupštine

Foto: Tanjug/Z.Žestić

Maja Gojković ponovo na čelu skupštine

​Maja Gojković, kadar SNS,  ponovo je izabrana na mesto predsednice Skupštine Srbije.

Srbija
Autor: NB

Za njen izbor glasalo je 159 poslanika, protiv Gojkovićeve bilo je 73, a jedan je bio uzdržan.

Za njen izbor glasali su poslanici Spske napredne stranke, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta socijalista, Saveza vojvođanskih Mađara, Partije za demokratsko delovanje, ali i poslanici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Protiv su bili poslanici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo, Liberalno demokratske partije, Socijaldemokratske stranke, Dveri, Srpske radikalne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

U Skupštini su izglasani i potpredsednici parlamenta, a jedino poslanici "Dosta je bilo" nisu hteli da se saglase da skupština ima sedam potpredsednika, iako su imali i svog kadidata za to mesto.

Prvi čovek pokreta Saša Radulović je rekao da je funkcionisanje parlamenta sa sedam potpredsednika SNS pokušao da predstavi kao ustupak opoziciji, ali da to zapravo radi iz svojih interesa.

Nakon toga je usledila pauza, a posle pause izabrano je sedam potpredsednika: Veroljub Arsić (SNS), Konstantin Arsenović (PUPS), Vladimir Marinković (SDPS), Đorđe Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS), Gordana Čomić (DS) i Jasmina Nikolić (Dosta je bilo).