Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Major pretio da će se spaliti, Ministarstvo "nepoštovanje uniforme"

Foto: N1

Major pretio da će se spaliti, Ministarstvo "nepoštovanje uniforme"

Major dr Danilo Mladenović ispred zgrade ministarstva odbrane u Beogradu preti da će zapaliti.

Srbija
Izvor: NB

On se, kako prenose mediji, polio se i benzinom. Mladenović koji je vojni lekar iz Niša nezadovoljan jer nije unapređen u viši čin ni nakon više pokušaja. Kako je rekao, odlučio se na taj vid protesta, zato što mu od 2011. godine nije omogućeno da postane načelnik odeljenja fizijatrije bolnice u Nišu.

U saopštenju ministarstva odbrane se navodi da je Mladenović svoje zahteve iskazao na način koji niije svojstven oficiru Vojske Srbije koji nosi uniformu. Oni kažu da je sa Mladenovićem razgovarano na desetine puta, te da je on prvobitno tražio da bude potpukovnik u Odeljenju za infektivne bolesti, a kako dodaju, postavljanje fizijatra na to mesto ne bi bilo opravdano.

Kako dalje navode iz ministarstva u celo slučaj od 2012. godine uključeno je mnogo ljudi, između ostalih i psiholozi i psihijatri, dodaju i da uz "maskimalno uvažavanje pojedinačnog slučaja dr Mladenovića i nastojanja svih činioca u sistemu odbrane na reševanju ovakvih problema, ministarstvo žali za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme.