Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mali: NEĆEMO NAPLAĆIVATI ulaz na Kalemegdan

Foto: wikimedia.com

Mali: NEĆEMO NAPLAĆIVATI ulaz na Kalemegdan

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da neće biti naplaćivanja ulaza na Kalemegdan.

Srbija
Izvor: RTS

"Ne pada mi na pamet da naplaćujemo ulaz bilo gde, a pogotovo ne na Kalemegdan. Imamo potpuno drugu strategiju za ono što je kulturno blago građana Beorgada i svih gostiju Beograda i Srbije", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Kako je rekao, za Kalemegdan je mnogo urađeno u prethodnom periodu, u toku je rekonstrukcija česme Mehmed-paše Sokolovića, a za nekoliko nedelja počeće obnova malog stepeništa preko puta francuske ambasade.

"Želimo da Kalemegdan bude lepši i prijatniji, da što više ljudi tamo provode vreme, tako da mi to ne pada na pamet i to je bilo pogrešno interpretirano. Vidim i da su se razni javili da počinju da pišu neke peticije", rekao je Mali.

Gradonačelnik je poručio da nema potrebe da se pišu peticije.

"Kalemegdan je bogatstvo i vlasništvo svih građana i tako će ostati. Ni na koji način mi na pamet ne pada, dokle god sam ja tu i SNS vodi grad, da se tako nešto naplaćuje", poručio je Mali.

Grad će biti spreman za grejnu sezonu

Beograd će biti spreman za predstojeću grejnu sezonu, obezbeđeno je snabdevanje svim sirovinama za "Beogradske elektrane", a cena grejanja neće se ove godine povećavati, poručio je graodnačelnik.

Mali, koji je danas obišao radove na obnovi toplovodne mreže na Banovom brdu, istakao je da je ove godine izdvojeno tri milijarde dinara za rehabilitaciju toplovodnog sistema u gradu.

Ukazao je da je upravo na Banovom brdu bilo najviše prijava kvarova.

"Zato nam je prioritet ovaj deo grada, gde će ukupno 18 kilometara cevi biti promenjeno ovde godine, kako bi sistem bio stabilniji", rekao je Mali novinarima.

Dodao je da u celom gradu ima 1.500 kilometara toplovodnih cevi i skoro 9.000 podstanica, što je, kaže, ogroman sistem koji nadležni iz godine u godinu unapređuju, kako bi se efikasnost povećala, a broj kvarova smanjio.

"Nemamo nameru da povećavamo cenu grejanja ove godine tako da građani mogu da budu spokojni. Beograd će kao i prethodnih godina biti spreman za nastupajuću grejnu sezonu", povdukao je Mali.

Direktor "Beogradskih elektrana" Goran Aleksić kaže da sve što se uradi na toplovodnoj mreži u ovom delu godine, od maja meseca, olakšava period kad grejna sezona počne.

"Niko ne treba da brine kako ćemo raditi, radićemo bolje, efikasnije i sigurnije nego prethodnih godina. Snabdeli smo se za grejnu sezonu", rekao je Aleksić.

Do karaj septembra u većini ulica na Banovom brdu biće zamenjena toplovodna mreža.