Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mali osuđuje nasilje i čeka kraj istrage

Siniša Mali/ Foto: krik.rs

Mali osuđuje nasilje i čeka kraj istrage

Dodao je da će komunalni policajci biti sankcionisani, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost.

Srbija
Izvor: Agencije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da osuđuje svako nasilje, ali da treba sačekati rezultate istrage u vezi sa slučajem koji se desio na Vidikovačkoj pijaci.

Dodao je da će komunalni policajci biti sankcionisani, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost.

"Nikada nisam i nikada neću tolerisati nasilničko ponašanje ljudi u uniformama. Svrha Komunalne policije je da uvede red u grad kako bi on bio bolje mesto za život i da omogući građanima da se osete bezbedno. Oni nisu tu da bi demonstrirali moć prema našim sugrađanima", naveo je u pisanoj izjavi.

On je, međutim, dodao da nije dobro da se prerano donose bilo kakvi zaključci ili da se pojedinici i institucija osuđuju, te da se "zna ko treba da radi taj posao" i apelovao da se sačekaju rezultati istrage.

"Apelujem na javnost da sačekamo rezultate koji će nam reći šta se desilo u ovom slučaju. Odmah su pokrenute istrage na svim nivoima, a ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja nadležnosti, pojedinac ili pojedinci će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", istakao je Mali.

On je dodao da komunalni policajac mora da bude odgovorna i savesna osoba, ali i da njihov posao nije nimalo lak.

"Svakodnevno su na terenu izloženi različitim situacijama i važno je da i od strane građana postoji normalna i uravnotežena komunikacija i saradnja", naveo je Mali.

Prodavac lubenica na Vidikovačkoj pijaci, preminuo je pre nekoliko danas posle rasprave sa komunalim policajcima.