Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MALI PODNOSI OSTAVKU: Ponosan sam na sve što je u mom mandatu urađeno u Beogradu!

Foto: Tanjug

MALI PODNOSI OSTAVKU: Ponosan sam na sve što je u mom mandatu urađeno u Beogradu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se najverovatnije neće kandidovati na narednim izborima u Beogradu.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Najverovatnije neću biti kandidat na narednim izborima i najverovatnije ću podneti ostavku pre kraja mandata, ali odlazim ponosan na sve što je u prethodne tri godine urađeno u gradu", rekao je Siniša Mali novinarima pre početka sednice Skupštine grada.

Mali je dodao da je prethodni gradonačelnik Dragan Đilas ostavio dug od 1,18 milijardi evra, što je po glavi stanovnika oko 630 evra.

"Mi smo u protekle tri godine taj dug uspeli da smanjimo za 455 miliona evra i sada je on negde oko 280 evra po glavi stanovnika. Sa 20 odsto deficita u budžetu došli smo, za samo ove tri godine, na šest ili sedam", istakao je Mali.

Kako je dodao, za vreme Đilasovog mandata 2013. godine ukupan gubitak svih javnih preduzeća bio je dve milijarde dinara.

Ukupan profit istih tih preduzeća prošle godine bila je više od devet milijardi dinara, naglasio je Mali i dodao da sada ta preduzeća rade u funkciji građana Beograda i da gradska vlast od tog novca investira u kanalizaciju, vodovod, asfalt, nove vrtiće i nove domove zdravlja.

"Meni je sada potpuno jasno zbog čega sam bio predmet najprljavije, najodvratnije kampanje i protiv mene i protiv moje porodice u protekle tri godine i sada kada vidim ko je kandidat na drugoj strani onda vidim i ko je novac u kampanju protiv mene uložio proteklih godina, a to su Dragan Đilas i njegovi tajkuni", ocenio je Mali.

U avgustu ove godine ukupno nezaposlenih na teritoriji grada Beorgada je 90.628 lica, rekao je Mali i dodao da, kada je Đilas odlazio sa vlasti taj broj bio je oko 108.000.

"Borimo se za svako novo radno mesto. Kada su Đilas i Šapić bili ovde imali ste tri javna gradilišta, a sada ih imate javnih 60, veliki broj investitora dolazi ovde, završili smo "Ikeu", "Hilton" se završava, Beograd na vodi raste", naglasio je Mali i istakao da trenutno u Beogradu ima 1.111 gradilišta.

Gradonačelnik je ocenio da Đilas sve vreme pravi kampanju za svoj povratak da bi imao mogućnost da "pljačka i da nastavi da radi ono što je radio pre".

"Nije se on setio trudnica, nego je ostavio dug od 350 miliona dinara trudnicama, dug koji smo mi vrati", rekao je Mali.

Na pitanje o slučaju Savamale i da li i iza tog slučaja stoji Dragan Đilas Mali je rekao: "Što se tiče Savamale ja sam svoj stav rekao. Očekujem da nadležni organi urade svoj deo posla kao što jesu, pa neka kažu ko iza toga stoji".

Mali je rekao da će podržati svakog kandidata za gradonačelnika ko svojom voljom, snagom i energijom nastavi putem da Beogradu bude bolje.