Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mali uskoro napušta funkciju gradonačelnika BG?

Siniša Mali Foto: Beograd.rs

Mali uskoro napušta funkciju gradonačelnika BG?

Siniša Mali je najavio da će podneti ostavku po formiranju nove Vlade, a kao njegov naslednik pominje se Andreja Mladenović

Srbija
Izvor: FoNet/B92

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali spreman je da u narednim danima podnese ostavku na tu funkciju, saznaju “Novosti” od više izvora bliskih vlastima.

Kako navode, Mali je trebalo da napusti funkciju po formiranju nove Vlade Srbije, ali pošto je taj proces privremeno odložen, očekuje se da on brzo ustupi poziciju gradonačelnika. “Novosti” ističu da je glavni kandidat za prvog čoveka Beograda Andrija Mladenović.

Podsećamo, tokom izborne noći 24. aprila i dalje neidentifikovana grupa ljudi pod fantomaka srušila je nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Policija nije reagovala na pozive građana.

Iz gradske vlasti su nakon toga navodili da grad nema nikakve veze sa rušenjem.

Tada je počeo i niz građanskih protesta u Beogradu kojima se traži ostavka Siniše Malog, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, predsednika Skupštine grada Beograda Nikolu Nikodijevića, v.d. direktora policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikolu Ristića. Novi protest zakazan je za sredu, 13. jul.

Premijer Vučić je potom na konferenciji za medije izjavio da je za rušenje u Savamali odgovoran vrh gradske vlasti, a na pitanje ko je direktno odgovoran naveo je da će to utvrditi nadležni organi.

Kako je rekao, odgovorni će snositi političku odgovornost, a o krivičnoj ili prekršajnoj će odlučiti pravosudni organi.