Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Marić: Pominjanje promene forme dijaloga je kupovina vremena

Ljubomir Marić/ Foto: radiokim.net

Marić: Pominjanje promene forme dijaloga je kupovina vremena

"Ne prihvatamo ništa drugo sem da se sprovede dogovoreno u Briselu", ističe Marić.

Srbija
Izvor: RTS

Ministar za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi Ljubomir Marić kaže da je izjava premijera Kosova Isa Mustafe da format dijaloga Beograda i Prištine treba promeniti, samo kupovina vremena i da Srbi na KiM očekuju da se sprovede Briselski sporazum bez odlaganja.

"Nas ne interesuju izgovori. Imali smo dovoljno strpljenja, a i vlada Republike Srbije je bila jasna da nema više odlaganja i nema više izgovora. Očekujemo da se sprovede dogovoreno", istakao je Marić.

Kada je reč o najavama da je u proceduri formiranje rukovodeće ekipe koja će raditi na izradi statuta ZSO i da će biti u skladu sa kosovskim ustavom, Marić kaže da je odluka ustavnog suda pokušaj da se promeni sporazum.

"Ne prihvatamo ništa drugo sem da se sprovede dogovoreno u Briselu", ponavlja Marić.

Kako je dodao u neformalnom delu razgovara sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja je boravila na KiM, predstavnici Srba su preneli stavove našog naroda.

Marić kaže da su ljudi sa severa Kosmeta prihvatili sporazum iz Brisela samo zbog Zajednice srpskih opština i da sada narod na KiM nema razumevanje za političke igre.

Članstvo Kosova u UEFA i FIFA politička odluka

Marić je rekao da se posle kršenja Statuta UEFA i prijema Kosova u tu organizaciju, očekivalo da će potom biti primljeno i u FIFA.

Marić je rekao da je tokom prijema istaknuto da Kosovo nema finansijske kapacitete za članstvo u toj organizaciji, što ukazuje da su u pitanju političke odluke.