Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Martinović: Skandalozan potez Mićunovića

Foto: Tanjug

Martinović: Skandalozan potez Mićunovića

Predsednik Poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović izjavio je sinoć da je predsedavajući Parlamentu Dragoljub Mićunović (DS) prekidom rasprave o izboru predsednika skupštine učinio skandalozan potez, izvan svakog dobrog političkog običaja.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Prekid sednice je krajnje skandalozan, mi smo imali konsultacije sa Mićunovićem, gde su prisustvovali svi predstavnici poslaničkih grupa. Poslanička grupa SNS je izašla u susret Demokratskoj stranci i Saši Raduloviću", kazao je Martinović Tanjugu.

Prvobitni dogovor je, kako je rekao Martinović, bio da skupština ima šest potpredsednika.

"Mi smo omogućili da skupština ima sedam, tako da su i DS i Radulović dobili po jednog potpredsednika, a trebalo je da se oni dogovore ko će dati jednog. Dogovor je bio da radimo dok se ne izabere predsednik skupštine, ispostavilo se da je Mićunović taj dogovor prekršio", dodao je.

"Da li na svoju ruku ili svog stranačkog šefa, ne znam, ali mislim da se na ovakav način sednice skupština ne prekidaju ni kad su u pitanju sednice skupštine opština ili gradova bez konsultacije, bez dogovora, brutalno, na svoju ruku, u situaciji kada treba da se izabere predsednik skupštine, mislim da je to krajnje skandalozno i izvan svakog dobrog političkog običaja", istakao je Martinović.

Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je sinoć konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. juna.

Mićunović je rekao da je sednica počela u 10 sati, da su na spisku još 33 prijavljena govornika i da, pošto neki od njih mogu da dugo govore po Poslovniku, prekida sednicu, koja će biti nastavljena u ponedeljak.