Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Masovni "prebezi" odbornika Dveri

NB

Masovni "prebezi" odbornika Dveri

U prethodnih nekoliko dana odbornici Dveri širom Srbije, od kojih su neki bili i visoki funkcioneri i osnivači ove stranke su prešli u druge tabore.

Srbija
Autor: Nb

Srpski pokret Dveri potresaju veliki unutrašnji sukobi.

Najčudniji slučaj se desio u Prijepolju gde je Danka Cvijović prešla iz Dveri u SNS, nakon čega se Borko Puškić, predsednik prijepoljskih Dveri javno odrekao iako mu je Danka sestra od ujaka. Takođe, Dveri su optužile lokalni SNS za krađu, a čak su najavili i podnošenje krivičnih prijava.

Takođe, kako je javno saopšteno, veliki anti NATO lobista i najveći stručnjak za pitanje negativnih efekata bombardovanja osiromašenim uranijumom, dr Radomir Kovačević je pre nekoliko dana od strane Boška Obradovića, lidera Dveri optužen da za nedisciplinu i izbačen iz ove stranke. Povod je bo taj što je dr Kovačević kao odbornik Dveri na Vračaru podržao smenu Demokratske stranke sa vlasti. Interesantno je reći da je dr Kovačević uz pokojnog Predraga Dragića- Kijuka bio jedan od osnivača Dveri.

Jelena Đorđević, odbornica u Skupštini Niša je prešla iz Dveri u Jedinstvenu Srbiju. Inače, ova odbornica je predvodila Dveri u Nišu i bila je predsednica Foruma žena Dveri. Kao razlog se spominje to što se Đorđevićeva suprostavila centralističkom pristupu u vođenju finasija u stranci.

Podsećamo da je još pre nekoliko nedelja NB pisala o sukobu između Dveri i DSS u Beogradu. Kako NB saznaje taj sukob se samo produbljuje jer sve više odbornika Dveri koji su izabrani na zajedničkim listama podržava Uroša Jankovića iz DSS-a koji forsira saradnju sa naprednjacima na nivou Beograda, a zbog čega je u ozbiljnom sukobu sa Sandom Rašković - Ivić.