Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Merkelova preuzela Parovićev koncept?

Miroslav Parovic.Angela Merkel.Vladimir Putin

Merkelova preuzela Parovićev koncept?

Merkelova "prekopirala" koncept "Nove Evrope" koji je Parović promovisao pre dve godine.

Srbija
Autor: pravda.rs Nb

Kako prenosi portal pravda.rs, Nemačka Kancelarka, Angela Merkel je na skupu svoje stranke, CDU iznela interesantnu ideju o tome da će u budućnosti Evropa biti jednistvena ekonomska zona i to od Lisabona do Vladivostoka. Ovo praktično znači da Angela Merkel želi najtesniju moguću saradnju sa Rusijom, što je nagovešatj kraju sankcija između EU i Rusije.

Ovaj medij naglašava to da je u Beogradu, 17. oktobra 2014. održan skup „Nova Evropa“, čiji je domaćin bio Miroslav Parović, lider stranke Treća Srbija, na kome je lansirana ideja o Evropi od „Lisabona do Vladivostoka“ koja bi počivala na osovini Pariz-Berlin-Moskva-Beograd. Portal još prenosim da je na tom skupu govorilo više desetina učesnika iz cele Evrope, a među njima i Johan Gundenson, sadašnji zamenik gradonačelnika Beča, Aleksandar Konuzin, ruski diplomata, Anri De Grosuvr, francuski geostrateg, Markus Fronhmajer, predsednik omladine partije Alternativa za Nemačku i mnogi drugi.

Parović je za navedeni portal prokomentarisao izjavu Angele Merkel, i naveo:

„Ideja o jednistvenom evropskom prostoru od Atlantika do Urala je izneo još Šarl De Gol, ali nije tajna da je konferencija koju smo mi organizovali u Beogradu pre skoro dve godine bila jedna od najjačih reafirmacija te ideje. Imajući u vidu veliki broj ljudi koji je tada uzeo učeća, ne bih se iznenadio da je neko od njih kumovao tome da sada i Merkelova usvaja zaključke koje smo mi tada izneli. No, manje je važno to, najvažnije je da veliki narodi Evrope uviđaju potrebu da se ovaj pogubni koncept Brisleske EU prekine, a mi Srbi u svemi tome treba da nađemo svoje mesto.“, rekao je Parović.


Izvor: pravda.rs