Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Meštani su krivi za grad, radili na verski praznik"

Foto: youtube.com

"Meštani su krivi za grad, radili na verski praznik"

​Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, optužio je meštane da su odgovorni za nalet gradonosnih oblaka jer su radili za vreme verskih praznika.

Srbija
Izvor: Glas zapadne Srbije

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, optužio je meštane da su odgovorni za nalet gradonosnih oblaka jer su radili za vreme verskih praznika.

Naime, više sela bajnobaštanske opštine poslednje nevreme praćeno gradom, slistilo je sa zemljom. Meštani kažu da im je i poslednja nada nestala pred naletom oluje, a da pomoći nema niotkud.

"Sve što sam imao odnela je oluja, od maline i nešto voća sam živeo. Ovde će mnogi postati prosjaci zbog grada koji nas je uništio i pitanje je da li ćemo imati od čega da platimo porez i kupimo kilo soli i šećera. Desetak mojih komšija išlo je kod predsednika opštine da moli za pomoć a on ih je pitao zašto ste radili na praznik. Sramota, ni opštine, ni raketa, ni države,“ kaže Ninko Janković iz sela Pepelj.

Inače, u opštinu Kosjerić prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, nakon dostavljenog izveštaja o šteti, oštećeni poljoprivrednici mogu očekivati pomoć kako bi prevazišli i ublažili posledice oluje od pre dva dana.