Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Migranti PREPRODAJU kašice koje su POVUČENE IZ PRODAJE zbog PESTICIDA!?

Ilustr/ NB

Migranti PREPRODAJU kašice koje su POVUČENE IZ PRODAJE zbog PESTICIDA!?

Migranti u Beogradu preprodaju "Juvitana" kašice koje su zbog povećanog sadržaja određenih vrsta pesticida povučene sa tržišta.

Srbija
Autor: Nova borba

Kako Nova borba saznaje, na Zelenom vencu migranti pored sardina i drugih proizvoda prodaju kašice za bebe koje su povučene iz prodaje zbog zdravstvene neispravnosti!

Prema rečima jedne Beograđanke, na ulazu u "Zelenjak" stoje migranti koji nude "Juvitana" kašice za bebe.

"Jedan od trojice migranata mi je na ulazu u Zelenjak nudio baš "Juvitanine" teglice. Samo sam ih zaobišla i nisam se zadržavala pa ne znam po kojoj ceni ih prodaju. Ništa od njih ne kupujem jer i sama imam decu", navela je naša čitateljka koja je želela da ostane anonimna.

Da podsetimo, pre nekoliko dana je Ministarstvo zdravlja saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta pesticida.

Naloženo je da se iz trgovina povuku sporne kašice, dok se ne ispita ceo slučaj. Za to vreme su neki trgovci požurili i snizili cene ovih kašica, u nadi da će uspeti da prodaju zalihe koje su im ostale, a što su takođe primetili roditelji koji su znali za neispravnost pomenutih proizvoda.

Pored toga, kompanija "Svislajon Takovo" koja proizvodi sporne kašice i sokove je najavila obustavu proizvodnje u svojoj fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji.

Oni su u saopštenju naveli da, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika će biti izmeštena na drugo mesto, gde se "mogu naći zdravstveno ispravne sirovine za proizvodnju dečje hrane".

Postavlja se pitanje na koji način su migranti došli do ovih kašica, koje nesmetano prodaju po glavnom gradu.