Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MIHAJLOVIĆ DAČIĆU I ja sam 5. oktobra vikala 'Gotov je'

Foto: Tanjug/ screenshot

MIHAJLOVIĆ DAČIĆU I ja sam 5. oktobra vikala 'Gotov je'

Zorana Mihajlović poručila je danas Ivici Dačiću da prošlost treba ostaviti istoričarima, ali i da je 5. oktobra vikala “Gotov je” ispred Skupštine Srbije.

Srbija
Autor: nb

Ona je u svetlu Dačićeve izjave o oslobađanju Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu kazala da ne misli ništa dobro o Miloševićevom režimu.

"Ja sam 5. oktobra bila ispred skupštine i vikala 'Gotov je'. I ne mislim ništa lepo o režimu Slobodana Miloševića, koji je sa ostalim nacionalistima na svim stranama prouzrokovao samo rat i ljudske patnje", kazala je ona za “TV Happy”.

Potrpredsednica vlade je poručila ministru spoljnih poslova da energiju ne treba trošiti na “kopanje” po prošlosti, već da bi je trebalo uložiti u izgradnju pristojne zemlje.

Za nju je Haški tribunal i suđenja pitanje prošlosti.

"Mi smo izabrani da bismo se bavili budućnošću naše zemlje. Hajde konačno da tu energiju koju trošimo na kopanje po prošlosti zarad ličnih rejtinga uložimo da od Srbije napravimo pristojnu zemlju zadovoljnih građana", poručila je Mihajlović.

Lider socijalista i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je ranije da Milošević nije kriv za genocid i ratne zločine. Podsetio je na presudu Radovanu Karadžiću, donešenu pre pet meseci u kojoj je, prema njegovim rečima milošević oslobođen sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH.

Dačić je takođe izjavio da Miloševiću treba da se podigne spomenik, a u tome ga je podržao partijski kolega Milutin Mrkonjić, o tome više ovde.