Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MIHAJLOVIĆ "Doživim TRANFSER BLAMA kada vidim odnos JAVNOSTI I MEDIJA prema TRAMPU"

Foto: Tanjug, Ministarstvo saobraćaja

MIHAJLOVIĆ "Doživim TRANFSER BLAMA kada vidim odnos JAVNOSTI I MEDIJA prema TRAMPU"

Tramp je predsednik, a Šešelj i dalje provincijski političar, kaže Mihajlovićeva

Srbija
Autor: Večernje novosti

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kazala je u intervjuu „Večernjim novostima“ da pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD nije neočekivana, ali da je iznenađenje.

Kako je rekla, fascinira je odnos srpskim medija i javnosti prema Trampu „Kao da je danas na delu poslovica da su mnogi postali ’veći Amerikanci od Amerikanaca’“.

Kada vidim naslove poput „’Trampe Srbine’, ’Tramp nam vraća Kosovo’, ’Karić spaja Trampa i Putina’, kada čujem pojedine političare kako objašnjavaju pobedu Trampa i kada vidim kako Vojislav Šešelj postaje najveći proamerički lider u zemlji, doživim transfer blama“, rekala je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, činjenica je da je Šešelj jedini otvoreno podržao Trampa, ali da je umesto multimilijardera, koji je postao izabrani predsednik SAD, Šešelj ostao provincijski pollitičar iz Batajnice.

Na pitanje da deluje kao da joj je žao zbog poraza Hilari Klinton Mihajlovićeva kaže da nije Srbija određivala ko će biti predsednik SAD, te da treba videti kako će sada izgledati politika Amerike prema Balkanu.