Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mihajlović: LDP nema šta da ponudi, SPS najmanje loš

Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/J. Pap

Mihajlović: LDP nema šta da ponudi, SPS najmanje loš

Pred Srbijom su veliki izazovi i verujem da mandatar Aleksandar Vučić pažljivo bira tim koji mora da bude još efikasniji, bolji i vredniji nego što je ovaj, izjavila je Zorana Mihajlović.

Srbija
Izvor: Tanjug

Mihajlović je za sutrašnji "Danas", na pitanje zašto sastav nove vladajuće strukture još nije poznat, ujedno isključila spekulacije da postoje određeni pritisci spolja na Vučića što se tice toga ko će činiti novu vladu.

"Poznato je i da Vučić ne trpi pritiske, posebno one da nekog izabere za ministra. Mandatar je rekao da će nova vlada biti izabrana u što skorije vreme i biće svakako u zakonskom roku", navela je ona.

Na pitanje da li će LDP i njen lider Čedomir Jovanović biti deo nove vlade, Mihajlović navodi da do sada nije videla nijedan konkretan predlog kako bi LDP pomogao novoj Vladi.

"Ali ono što sam videla jeste da se svi nude da udu u Vladu“, istakla je Mihajlović, koja je do skora bila potpredsednica SNS.

Povodom spekulacija o tome da li ce socijalisti ponovo biti koalicioni partneri SNS, ona napominje da će o tome odluciti predsednik SNS Aleksandar Vučić.

"Da li će, u kojoj meri i sa koliko ministara SPS biti u Vladi odlučiće mandatar i on će spisak svih ministara predstaviti i vrhu SNS. Ali, i pored svih opravdanih kritika koje smo moje kolege i ja iznosili na racun SPS, socijalisti su najmanje loš partner od svih ostalih stranaka", ocenila je Mihajlović.

Ona je izrazila očekivanje da će nastaviti da radi posao koji je do sada radila.

"Rezultati tri resora koje vodim građanima su vidljivi: uveli smo elektronske građevinske dozvole, doneli zakon o ozakonjenju, izgradili gotovo 100 km autoputa, obnovili više od 200 km puteva i pruga. Pokrenuli smo pitanja prava žena, zaštite Roma...I ostalo je još toga da se završi", navela je Mihajlović.