Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mihajlović: Niko nema koristi od novog zaustavljanja Srbije

Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/J. Pap

Mihajlović: Niko nema koristi od novog zaustavljanja Srbije

Odluka država članica EU da sa Srbijom ne otvore pregovaračka poglavlja 23 i 24 još jedna je odluka od koje niko neće imati korist, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Srbija
Izvor: Tanjug

Mihajlović je u pisanoj izjavi medijima istakla da ponovno blokiranje Srbije na putu ka EU od strane suseda ne doprinosi boljoj saradnji u regionu.

EU je, prema njoj, propustila priliku da građanima Srbije pokaže na delu da politika proširenja ostaje na snazi, naročito nakon referenduma u Velikoj Britaniji, a takvoj pogrešnoj poruci Brisela, kaže, raduju se samo nacionalističke snage koje čitav region žele da vrate u prošlost i vreme sukoba.

"Bojim se da će nacionalističke snage u zemljama regiona iskoristiti ovu lošu poruku iz Brisela da ponovo raspaljuju nacionalističke vatre od kojih će najveću štetu imati upravo građani naših zemalja. Mir, ekonomska saradnja i uzajmano poštovanje moraju da budu interes svih zemalja regiona, ali i EU", poručuje Mihajlović.

Srbija, kako ističe Mihajlović, neće menjati pravac i ostaje privržena evropskim standardima u svim oblastima života.

"Apsolutna pobeda SNS na izborima bila je i pobeda evropske ideje u našoj zemlji. Srbiji su potrebni evropski standardi kako bi naši građani živeli u zemlji koja ima sudstvo, prosvetu, zdravstvo, životnu sredinu, poljoprivredu, administraciju i ekonomiju kao i druge najrazvijenije zemlje EU", navela je Mihajlović i dodala da su evropski standardi potrebni zbog građana Srbije, a ne zbog Brisela.