Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mihajlović: Objekti koji ne mogu da se ozakone biće srušeni

Foto: Tanjug/ screenshot

Mihajlović: Objekti koji ne mogu da se ozakone biće srušeni

Zakon o ozakonjenju objekata donet je kako bi pomogao ljudima, ali postoji deo objekata koji nije mogao da bude ozakonjen, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Ona je istakla da će ti objekti morati da budu srušeni, a oni koji su pokušali da izigraju zakon biće sankcionisani.

Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je na RTS-u da su opštine dobile nalog da popišu nelegalne objekte i da se uvek nađu oni koji pokušavaju da izigraju zakon.

Budući da je Beograd najveći grad, u njemu ima i najviše problema, rekla je ministarka i poručila da će odgovarati oni koji su nelegalno gradili, ali i građevinski inspektori i načelnici koji nisu delovali u skladu sa zakonom.

Ona je poručila da će biti kontrolisana svaka opština jer je zakon donet da bi se poštovao.

Prema njenim rečima, država je uradila važne stvari da bi došlo do ozakonjenja i omogućila da svako dobije građevinsku dozvolu u roku od osam dana i to elektronski.

A osim niže cene, konstatovala je, potreban je i manji broj dokumenata koji se traži kako bi se završila priča.

Baš zato, navodi Mihajlović, država neće dozvoliti da neko nađe "neku stranputicu vezanu za zakon".

Ministarka je rekla i da će sutra biti puštena u saobraćaj deonica auto-puta od Kragujevca do Batočine u dužini od šest kilometara, a da će ostalih 11 kilometara biti završeno do kraja godine.

Kada je reč o deonici Ljig-Preljina, rekla je da je država dobila uveravanja od azerbejdžanske kompanije koja radi put, kao i od Koridora Srbije da će rok biti ispoštovan.