Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mihajlović: Početkom sledeće godine biće završen Koridor 10

Foto: Tanjug/ screenshot

Mihajlović: Početkom sledeće godine biće završen Koridor 10

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će početkom 2017. godine biti završen koridor 10, tako da će građani već sledeće godine moći da idu autoputem od severa do juga naše zemlje.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Važan je i Koridor 11, mi ćemo u avgustu pustiti novu deonicu od oko 35 kilometara Ljig - Preljina. Sledeće godine građani će do Čačka ići autoputem", najavila je ministarka na RTS-u.

Ona je naglasila da se ugovoreni rokovi moraju poštovati i da građevinske firme koje ne ispunjavaju ugovorene obaveze ne mogu očekivati da nastave posao i da dobiju nove poslove.

"Naša zemlja se zadužila 400 miliona evra da bi rehabilitovali 1.100 kilometara puta i niko nema prava da jedan dan kasni u rehabilitaciji. Sad je građevinska sezona i sada se radi", rekla je Mihajlović.

Ona je precizirala da će nastaviti sa kontrolom gradilišta i dodala da su neke kompanije dobile upozorenje, koje rade na rehabilitaciji, i da će ukoliko ne budu poštovale rokove ugovori biti raskinuti.

"Bolje je raskinuti sada i u dogovoru sa Svetskom bankom izabrati novog izvođača, nego čekati da dođe jesen i firme ne urade svoj posao", rekla je Mihajlović i dodala da je bilo raskida ugovora na Koridoru 10.

Ministarka je najavila da će sledeće godine biti završena projektno tehnička dokumentacija za još jedan auto put Niš - Merdare.

Govoreći o poseti kineskog predsednika u junu Si Đi Pinga i komercijalnom ugovoru koji treba da se potpiše za brzu prugu Beograd-Budimpešta ona je naglasila da očekuje da se do kraja ove godine mogu videti radnici na određenim delovima pruge.

"U septembru počinjemo deo pruge koji se finansira iz ruskog kredita jer za to imamo i sredstva i projekta", rekla je Mihajlović i dodala da je ova vlada pokrenula železnički transport da dolaze novi vozovi, a krenuće se u rehabilitaciju pruge Beograd-Niš.

Govoreći o novoj vladi ona je rekla da je sigurna da će ona biti vredna, radna, reformska, i da je vlada u poslednje dve godine ispunila 80 odsto iz ekspozea premijera.

O tome da li će ostati u ministarstvu koje je do sada vodila, Mihajlović je rekla da je mandatar taj koji formira svoj tim.

Upitana da li se razgovaralo o koalicionim partnerima ona je ponovila reči premijera da će se sačekati program, pa tek onda da se vidi ko su ljudi sa kojima se to može realizovati.