Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mihajlović: Vučić ispunio 70 odsto stvari iz prethodnog ekspozea

Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/J. Pap

Mihajlović: Vučić ispunio 70 odsto stvari iz prethodnog ekspozea

Na pitanje koliko na formiranje vlade utiču spoljni faktori i "unutrašnja saplitanja", Mihajlović je rekla da je to "saplitanje" postojalo uvek i da će postojati uvek

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Više od 70 odsto ekspozea koji je premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavio pre dve godine je realizovano, a u nekim oblastima on je u potpunosti realizovan.

To je izjavila potpredsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović.

Mihajlović je za TV Pink rekla da je mandatar Vučić kapiten tima i da treba da predstavi taj tim koji će u naredne četiri godine realizovati ekspoze koji će predstaviti pri formiranju nove vlade.

Mihajlović je istakla da je Srbija za sada politički stabilna država, što je baza da može da se priča o standardu, kvalitetu života i da građani bolje žive.

Na pitanje koliko na formiranje vlade utiču spoljni faktori i "unutrašnja saplitanja", Mihajlović je rekla da je to "saplitanje" postojalo uvek i da će postojati uvek, ne samo u Srbiji, već u svakoj drugoj državi.

Upitana da prokomentariše izjavu lidera SRS Vojislava Šešelja da je američki čovek, Mihajlović je rekla da je ta izjava ne iznenađuje, da je Šešelj "političar prošlosti" i da bi volela da oni koji pričaju o odnosima sa Rusijom donesu onoliko koliko su Vlada Srbije i ona doneli.

"Na primer, kada pričamo o modernizaciji pruga, mi radimo, kada kažem mi, kažem ova vlada. Ruske železnice imaju miliion zaposlenih, rade svuda po svetu, a 2015. godine su naše Železnice proglasile za svog najboljeg partnera. To su ti odnosi koji treba da daju rezultat", rekla je Mihajlović.

"Mislim da što se tiče Šešelja shvatam da želi da bude u vlasti, nisam sigurna da kao politicar prošlosti može da bude u vladi koju vodi Vučić, jer Šešelj vuče zemlju nazad, a Vučić napred", navela je Mihajlović.