Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MILIĆEVA OPET PROVOCIRA NATO se nije izvinio za AGRESIJU

Jelena Milić Foto: Medija centar Beograd

MILIĆEVA OPET PROVOCIRA NATO se nije izvinio za AGRESIJU

​Direktorka Centra za evroatlanske studije (CAES) Jelena Milić  kazala je danas da se NATO nije izvinio za agresiju, nego samo za nevine žrtve kojih je bilo na svim stranama.

Srbija
Autor: Tanjug, Nova Borba

Predsednica organizacije koja se otvoreno zalaže za članstvo Srbije u NATO rekla je Tanjugu i da očekuje da će sa Međunarodne konferencije o NATO u Beogradu biti poslata poruka o uspostavljanju konsenzusa o nedavnoj prošlosti, kako bi se u obostranom interesu planirala budućnost.

Ona je rekla da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenerg eksplicitno izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava, radnika RTS i ostalih nevinih žrtava. Milićeva je kazala da je on ponovio da su svrha i cilj NATO kampanje bili opravdani, a to je prema njenim rečima da se zaštite civilo.

"Mi ćemo sutra pričati o ulozi jedinica koje su bile pod direktnom komandom generala Dikovića, načelnika generalštaba. Generalni sekretar se nije izvinio Srbima za agresiju, samo za nevine žrtve među kojima je bilo i Crnogoraca, Bosanaca i kosovskih Albanaca takođe, kao građana tadašnje SRJ", precizirala je ona.

Prema mišljenju direktorke CAES neobjašnjivo je da 16 godina posle bombardovanja u Srbiji ljudi ne znaju šta se događalo, kaže da je ona to još tada znala, ali pre svega zbog činjenice da je radila u Helsinškom odboru za ljudska prava, te primećuje da sada za tu vrstu neznanja odnosno neobaveštenosti nema opravdanja.