Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"MILOŠEVIĆEVI ADVOKATI DA TUŽE HAG zbog ubistva"

Dragan Marković Palma/ Foto: YT printscreen

"MILOŠEVIĆEVI ADVOKATI DA TUŽE HAG zbog ubistva"

Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Lider Jedinstvene Srbije i poslanik u parlamentu Dragan Marković Palma smatra da advokati pokojnog predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića treba da tuže Haški tribunal zbog ubistva.

Marković je u saopštenju za medije rekao da je Slobodan Milošević u Hag odveden zdrav a vraćen "pod sumnjivim okolnostima".

"Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobađajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde se radi o ubistvu Miloševića koji je u Hag odveden zdrav, a vraćen u mrtvačkom kovčegu, kao i mnogi drugi Srbi koji su skončali u Haškom kazamatu pod sumnjivim okolnostima", naveo je Marković.

Prema njegovim rečima, "oslobađajuća presuda Miloševiću" traži odgovore na pitanja zašto su uvedene sankcije SRJ, zašto je bombardovana SRJ, zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima kriterijume kakve nijedna zemlja do sada nije imala.

Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako kaže, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni.