Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MINISTAR KNEŽEVIĆ SE NADA rešenju za "Galeniku", iako nije "najbolje upućen"

Goran Knežević/ Foto: Tanjug, S. Radovanović

MINISTAR KNEŽEVIĆ SE NADA rešenju za "Galeniku", iako nije "najbolje upućen"

"Galenika" a.d. je jedno od preduzeća koje je država uzela pod posebnu zaštitu, a ukoliko u nju uđe neko od investitora, sačekaće ga dug od preko 220 miliona evra.

Srbija
Izvor: Agencije

Danas ističe rok koji su odredili Vlada Srbije i Ministarstvo privrede za dopunjavanje ponuda zainteresovanih kompanija za strateško partnerstvo u a.d. "Galenici"

"Poznat je način privatizacije Galenike, sve tri zainteresovane kompanije dopunile su svoje ponude, danas je otvaranje i očekuje se da se razreši jedan od gorućih problema - pitanje Galenike" izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

"Mislim da su ljudi iz administracije prethodnog Ministarstva privrede odabrali najbolji način i očekujemo da razrešimo jedan od gorućih problema, pitanje Galenike", rekao je Knežević novinarima u Nišu.

Kako je dodao, ako Galenika ostane u rukama države, pokušaće se da se nađe strateški partner, te da, eventualno ukoliko postoje neki nedostaci, da nisu zainteresovani investitori da uđu u Galeniku, to će pokušati da se otkloni i da se nađe drugi način.

Knežević je rekao i da "nije u tančine" upoznat sa privatizacijom Galenike, jer, kako je dodao, tek je šesti, sedmi dan kako je formirana vlada, suviše je mnogo informacija i podataka.

"Mislim da je to već zaključeno, idemo svojim putem, imamo zainteresovane investitore, pretpostavljam da su obavili razgovore sa predstavnicima vlade, i pre nego što bilo šta kažem, sačekajmo danas odluku komisije, da vidimo na koji način je to rešeno, pa ćemo onda razgovarati", rekao je ministar privrede.

"Galenika" a.d. je jedno od preduzeća koje je država uzela pod posebnu zaštitu, a ukoliko u nju uđe neko od investitora, sačekaće ga dug od preko 220 miliona evra. Najveći poverilac je država, odnosno državna preduzeća koja potražuju najveći deo duga.