Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MIROSLAV ILIĆ: SLUŠAM "BITLSE" U KOLIMA, ali moramo da čuvamo trubu

Miroslav Ilić/ Foto: cdm.me

MIROSLAV ILIĆ: SLUŠAM "BITLSE" U KOLIMA, ali moramo da čuvamo trubu

Od jubilarnog 50. Sabora trubača Ilić nastupa na tom festivalu, doduše, u revijalnom programu, kao što će učiniti i ove godine.

Srbija
Autor: NB, Nedeljnik.rs

Poznati srpski pevač Miroslav Ilić izjavio je da u kolima sluša bendove kao što su "Bitlsi" i "Iglsi", ali da tradicija trube u Srbiji mora da se čuva.

"Meni je bitno da Sabor trubača baštini i čuva deo srpske tradicije i srpskih običaja. Guča je za mene svetinja i zapravo prava slika Srbije", rekao je Ilić u intervjuu za "Nedeljnik".

"Slavuj iz Mrčajevaca" će svojim koncertom zatvoriti ovogodišnji trubački festival u Guči.

Miroslav Ilić kaže da je redovan posetilac Guče već pola veka. Sebe zato svrstava u stare i iskusne saboraše. Od jubilarnog 50. Sabora trubača nastupa na tom festivalu, doduše, u revijalnom programu, kao što će učiniti i ove godine.

"Ako je Guča preživela 56 godina i uvek okuplja veliki broj posetilaca iz Srbije i celog sveta, to onda znači da vredi", rekao je Ilić i dodao da se raduje koncertu u Guči, iako priznaje da je u početku imao skepsu da li bi uopšte trebalo da učestvuje na ovoj manifestaciji i "meša se" u trubački program.

Pored Ilića, u Guči će nastupiti Bora Đorđević, Svetlana Ražnatović Ceca, kao i Severina, a Ilić je smatra da su organizatori našli pravu meru sa estradno-zabavnim programom na početku i na kraju festivala, a da sve ostalo pripada "gospođi trubi", koju, kako naglašava, moramo da nastavimo da pazimo i čuvamo.

"Truba i njen zvuk, osim što pronose slavu Guče, imaju i posebno mesto u srpskoj istoriji i bude različite emocije. S trubom smo išli i na veselja i u boj", zaključio je Miroslav Ilić.