Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mirović: Nije istina da smo sa SVM pričali o koaliciji sa LSV

Igor Mirović Foto: Screenshot N1

Mirović: Nije istina da smo sa SVM pričali o koaliciji sa LSV

Mirović je kazao da je predlog SVM bio da se detalji ne iznose u javnost, ali da je Pastor dogovor prekšio.

Srbija
Izvor: Tanjug

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović negirao da je na sastanku predstavnika SNS i Saveza vojvođanskih Mađara, kao što tvrdi lider SVM Ištvan Pastor, bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, ustavnom položaju Vojvodine ili ulasku LSV u koaliciju.

Mirović je u saopštenju prosleđenom medijima rekao da "nije bilo reči o novom programu Prokrajinske vlade obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda druge stranke koje su dobile mnogo manje poverenje građana".

Mirović je istakao da na sastanku nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju, a posebno ne LSV obzirom da su oni izbore izgubili.

"Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti obzirom da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio", naveo je Mirović.

Pastor je za RTS rekao da su se predstavnici SNS i SVM dogovorili o principima saradnje na vojvođanskom i lokalnom nivou.

Pastor je rekao da postoji zajednička ambicija SNS-a i SVM-a da se ostvari partnerstvo na svim nivoima.

Govoreći o saradnji u Vojvodini, Pastor je rekao da će se rešavati problemi finansiranja i nadležnosti kao i buduća ustavna pozicija Autonomne pokrajine Vojvodine.

Rekao je da je dogovorena kičma buduće parlamentarne većine koju će činiti SNS i SVM. Pastor veruje da bi politički bilo dobro da ta koalicija bude široka i da u njoj bude i LSV, ali ističe da bi o tome odluku trebalo da donesu i LSV i SNS.