Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mitrović: Nikada nismo dobili donaciju

Željko Mitrović Foto: youtube/printscreen

Mitrović: Nikada nismo dobili donaciju

Željko Mitrović tvrdi da je kredit koji Pink dobio vraćen i da nikada nisu dobili besporvatna sredstva.

Srbija
Izvor: Tanjug

Pink televizija za 20 godina postojanja nikada nije dobila nijednu donaciju, niti bilo kakva bespovratna sredstva od bilo koga, uključujući i državu Srbiju, saopštio je danas vlasnik te televizije Željko Mitrović, reagujući na tekst na naslovnici lista "Danas".

Taj list objavio je pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra" navode iz istraživanja Centra za istraživačko novinarstvo, u kojem se navodi da "nije jasno na osnovu čega je Pink Internešnal Kompani ispunio uslov za dobijanje kredita i garancije, ako je istovremeno bio na listi najvećih dužnika".

Mitrović u odgovoru ističe da njegova televizija na današnji dan "ne duguje po dospelim obavezama ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji nijedan evro".

"Nikome ne dugujemo, uključujući i Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), a komercijalni revolving kredit koji je Pink imao u AOFI-ju od 3,9 miliona eura, koji vi pominjete u vašem tekstu, u celosti sa pripadajućim kamatama vraćen je 23. marta 2016. godine", stoji u Mitrovićevom saopštenju.

Mitrović takođe navodi da, "za razliku od mnogih", Pink nikada nije ostao dužan ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, što se, ističe, vrlo lako može proveriti.

"Pink grupa, koju čine Pink Internešnal Kompani, u čijem sastavu je televizija Pink, Er Pink i Siti rekords, samo su u 2015. ostvarili prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala više od osam miliona evra u prošloj godini", naveo je Mitrović.

Dodaje da ti brojevi Pink svrstavaju u red najznačajnijih srpskih izvoznika i podvlači da je samo u prethodnoj godini Pink grupa u budžet Republike Srbije uplatila više od 10 miliona evra po osnovu poreza i obaveza po zaposlenima.

"Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra", ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivackim profilima izmedu vaše novine i naše televizije", naveo je Mitrović.

On je primetio da se svi podaci koje je izneo mogu pronaći u bilansima objavljenim na stranicama APR-u i poručio glavnom i odgovornom uredniku "Danasa" Dragoljubu Petroviću da njegove novine imaju 4.000 čitalaca, a da njegova (Mitrovićeva) televizija ima četiri miliona gledalaca, te da je razlika između njih "hiljadu puta", što se u medijskom biznisu "uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha".

"Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta, predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka i ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam ja hiljadu puta pametniji, to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha", naveo je Mitrović.