Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mladenović: Beograd ima gradonačelnika i to je Siniša Mali

Foto: Tanjug/ screenshot

Mladenović: Beograd ima gradonačelnika i to je Siniša Mali

Beograd ima gradonačelnika, to je Siniša Mali, i kada to kažem pričam i o sadašnjosti i o budućnosti, bio je danas odgovor zamenika gradonačelnika Andreje Mladenovića na pitanje novinara da li je on budući prvi čovek prestonice.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Ne znam da li ste neinformisani i neobavešteni, ali mi imamo gradonačelnika, Siniša Mali je gradonačelnik. Ja sam zamenik gradonačelnika, to je stanje koje imamo, ja nemam tu više ništa da dodam i oduzmem", rekao je Mladenović.

On je naveo da je Mali najzaslužniji što je grad promenio način funkcionisanja u poslednje dve i po godine.

"Pokazali smo da možemo drugačijim pristupom, rešavanjem problema, finansijskom konsolidacijom, većim prisustvom među građanima, velikim infrastrukturnim radovima da doprinesemo boljem izgledu grada. Najzaslužniji za to je Siniša Mali i ceo tim u gradu, u kome sam i ja kao njegov zamenik", naglasio je Mladenović.

Na pitanje da li on možda može da napreduje, Mladenović rekao da je najvažnije da grad napreduje svakog dana, dodavši da ima još puno toga da se uradi i da se nada da će gradska uprava imati dovoljno vremena i snage, a Beograđani dovoljno strpljenja, da završi ono što je započela.

Upitan za najavljene proteste povodom rušenja u Hercegovačkoj, Mladenović je rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svi koji poštuju zakon mogu da ih organizuju proteste.

On je zamolio Beograđane da, ipak, "brazilske patke i sve te uvežene načine protestovanja" ostave tim drugim zemljama i onima koji ih organizuju i da se svi okrenu onome što je važno - rešavanju problema građana i zajedničkom doprinosu kvalitetnijem načinu života u glavnom gradu.