Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MLADIĆ PREMINUO pored prodavnice, telo ležalo pet sati!

Foto: novosti.rs

MLADIĆ PREMINUO pored prodavnice, telo ležalo pet sati!

Telo Aleksandra Davidovića iz sela Jazak ležalo na ulici pet sati zbog neslaganja dežurnog lekara i sudije.

Srbija
Izvor: Večernje novosti/ NB

Kada su meštani sela Jazak u nedelju u ranim jutarnjim satima krenuli u prodavnicu zatekli su beživotno telo mladića, prekriveno belim čaršavom. Kako je rečeno, Aleksandar je preminuo tri sata iza ponoći.

- On je bio sa drugovima u Rumi i kad su se vraćali požalio se u vozilu da mu je loše - priča Branko Grujić, kojem je ovaj događaj prepričao jedan od njegovih drugova koji su te večeri bili sa njim. - Taksista, koji ih je vozio, stao je u centru sela i svi su izašli napolje, da vide da li će mu biti bolje. Međutim, Aleksandar je počeo da krklja, pa su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, posle pokušaja reanimacije, lekar je konstatovao smrt.

Ovde kreću komplikacije, jer dežurni lekar koji je konstantovao smrt, nije želeo da potpiše bez obdukcije. Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, ali je sudija smatrao da nema potrebe za daljim analizama, te nije hteo da izda nalog.

Sudija se pozivao na to da nema tragova nasilja. Tek kada su iz Pogrebnog preduzeća "Mulaj" iz Iriga zagarantovali da će Opština Irig snositi troškove obdukcije, telo nesrećnog mladića sklonjeno je od očiju prolaznika. Odatle je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Po svemu sudeći, problem je bio u tome ko će snositi troškove obdukcije, a meštani sela Jazak i Aleksandrovi poznanici se pitaju kako je moguće da nekoga ne zanima zašto se ugasio jedan mladi život.