Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MODERNIZACIJOM će srpski "migovi" biti podignuti na četiri plus generaciju

Foto: sputniknews

MODERNIZACIJOM će srpski "migovi" biti podignuti na četiri plus generaciju

​Posle modernizacije avioni će biti podignuti na nivo „četiri plus generacije“, a u operativnoj upotrebi biće od juna 2018.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Na vojnom aerodromu Batajnica u toku su pripreme za obeležavanje 20. oktobra — Dana oslobođenja Beograda, kada će prvi put biti prikazani „migovi 29“ koji su kao poklon, ali uz dogovor da se plati njihov remont, stigli iz Rusije.

Svih šest letelica do tada će biti sklopljeno, prenosi Glas Moskve.

Posle remonta i modernizacije avioni će biti podignuti na nivo „četiri plus generacije“, a kako se najavljuje — u operativnoj upotrebi, biće od juna 2018.

Avioni dopremljeni iz Rusije neznatno se razlikuju od četiri „miga 29“ koje srpsko vojno vazduhoplovstvo već ima.

„Oni u ovom trenutku imaju oko 28 godina, različita su godišta, dopremljeni su u letećem stanju, nisu stajali negde van resursa nego su bili u aktivnom letećem sastavu vazduhoplovstva Ruske Federacije“, kaže pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.

Na vežbi „Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije“ proteklih dana srpski piloti stekli su nova dragocena iskustva u ruskim letelicama.

„Svi piloti koji su dosad upravljali avionima MiG-29 koji su kod nas bili u naoružanju, neće biti nikakve razlike. Ako se bilo koji uređaj ugradi na avionu onda kroz sistem obuke biće svi piloti obučeni i osposobljeni za letenje na tim vazduhoplovima“, kaže pukovnik Dragan Milenković.