Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOŽE JOJ SE: OŽENILA SINA U MUZEJU U KOME JE DIREKTORKA, a od njenog obrazloženja ćete ostati bez teksta!

Etnografski muzej/ Foto: b92.net

MOŽE JOJ SE: OŽENILA SINA U MUZEJU U KOME JE DIREKTORKA, a od njenog obrazloženja ćete ostati bez teksta!

Po sudu direktorke Etnografskog muzeja u Beogradu Mirjane Menković, nema ništa čudno u tome "da mladenci naprave set svadbenih fotografija u Etnografskom muzeju"

Srbija
Izvor: Agencije, Blic, Večernje novosti

Možda to ne bi bilo toliko čudno, da se za takav potez nije opredelio baš njen sin, a javnost je burno reagovala na takav rasplet događaja.

Prema rečima direktorke Menković, svi mladenci koji žele da naprave fotografsku sesiju u Etnografskom muzeju, to mogu i da učine, jer se tako predstavljaju i afirmišu najviše vrednosti tradicionalne kulture srpskog naroda. Dodaje da je u evropskoj muzejskoj praksi često i iznajmljivanje muzejskih prostora za poslovna i privatna dešavanja.

Fotografija sa svadne direktorkinog sina u Etnografskom muzeju


"Tako je sasvim prirodno i moj sin poželeo da napravi set venčanih fotografija u Etnografskom muzeju, a ne "gde mu mama radi". Važno je istaći da je set fotografija napravljen u junu prošle godine, a da je samo venčanje, kao i svadbeno slavlje obavljeno u restoranu 'Jezero' na Adi", izjavila je Mirjana Menković.

Bivši ministar kulture i informisanja Ivana Tasovac je rekao nakon što je ova vest procurila u javnost da je šokiran odlukom direktorke Etnografskog muzeja da pusti svog sina i snaju sa gostima da se fotografišu pored muzejskih eksponata, te da na takvu odluku nema niko pravo u Srbiji. Drugim rečima, Tsovac je skrenu pažnju na to da niko ne može da organizuje privatne zabave u muzejskom prostoru jer se tako urušava ugled institucije i čitavog sistema.

Tasovac je tom prilikom izjavio i da bi direktorka Etnografskog muzeja trebala da snosi posledice za to.

Bilo kako bilo, u Srbiji organizovanje privatnih proslava i manifestacija postaje trend, a Nova borba je nedavno pisala i o svadbi u kući kralja Petra Prvog Karađorđevića, koja je pod zaštitom države.