Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOŽE MU SE: Prvi čovek Sečnja kupovao gorivo za opštinu od svoje firme i zaradio 21 milion

Foto: sxc.hu

MOŽE MU SE: Prvi čovek Sečnja kupovao gorivo za opštinu od svoje firme i zaradio 21 milion

Četvrtina kapitala "Mona" d.o.o, preduzeća od kog opština godinama kupuje gorivo, u vlasništvu je Predraga Miloševića, predsednika opštine Sečanj.

Srbija
Izvor: voice

Opština Sečanj od 2013. do početka septembra ove godine, kupila je gorivo vredno 21,37 miliona dinara od firme "Mona" iz Sečnja, koje je delom u vlasništvu predsednika opštine Predraga Miloševića Karasija, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Polovinu preduzeća poseduje njegova majka Jovana Milošević, a preostala četvrtina je u vlasništvu njegovog rođenog brata Miroslava Miloševića, koji je ujedno i jedan od zastupnika firme.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, u izveštaju o imovini i prihodima Predraga Miloševića Karasija objavljenom u junu prošle godine ne navodi se vlasništvo u kompaniji "Mona".

U tom izveštaju, od primanja se navodi samo plata predsednika opštine, koja mesečno iznosi neto 78.000 dinara. Neprijavljivanje imovine je kršenje Zakona o agenciji za borbi protiv korupcije, a za to delo predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, piše VOICE.

Milošević je u kratkom razgovoru za VOICE rekao da je on "ugledan čovek".

"Ja sam predsednik opštine i ne možete me pitati tako nešto. To nije moja firma. Moj otac je posle smrti to nešto podelio, ta pumpa postoji od 1990. godine. Uglavnom, ja imam referenta za nabavke, on je na odmoru do trećeg oktobra, nazovite onda", rekao je Karasi i odbio dalji razgovor.

Milošević je na čelu opštine Sečanj od 2004. godine.