Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MSP uručilo notu ambasadoru BiH zbog snimka sa paljenjem zastave

Foto: mfa.gov.rs

MSP uručilo notu ambasadoru BiH zbog snimka sa paljenjem zastave

MSP traži da bude obavešteno o toku istrage.

Srbija
Izvor: NB, Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu zbog snimka paljenja srpske zastave koji je pre nekoliko dana objavljena na mreži „Youtube“.

Ministarstvo je tako izrazilo energičan protest zbog snimka na kojem još uvek neidentifikovane osobe pored kojih se nalazi bivša zastava BiH i zastava Saudijske Arabije pale srpsku zastavu i pucaju iz vatrenog oružja.

Sporni snimak Foto: Printscreen

Oni su dve državne zastave Srbije spalili uz pucanje iz vatrenog oružja i pevanje pesama izrazitog nacionalnog i islamskog, verskog naboja.

"Uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, takođe, iskazuje poseban interes da se o toku navedene istrage blagovremeno obaveštavaju nadležni organi Srbije.