Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MUP NA GOTOVS: Spasilačke jedinice vežbaju uoči početka kupališne sezone

Foto: Tanjug

MUP NA GOTOVS: Spasilačke jedinice vežbaju uoči početka kupališne sezone

Povodom sutrašnjeg početka kupališne sezone na Adi Ciganliji, pripadnici MUP-a izveli su pokaznu vežbu - na kojoj su upozorili na moguće rizike za kupače.

Srbija
Izvor: Tanjug

Upozoravaju građane da pažljivo ulaze u vodu i da to ne čine pod dejstvom alkohola. Ronilačke ekipe i rečna policija spremne su za sve nepredvidljive okolnosti.

Žandarmerija, konjanici, vatrogasno-spasilačke snage, kao i sanitetski tim MUP-a, pokazali su kako reaguju u situaciji kada kupači uđu nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola u vodu, kao i ukoliko dođe do sudara čamaca, pa ljudi iz njih ispadnu ili dođe do požara zbog kvara na motoru čamca.

U sklopu otvaranja kupališne sezone na Adi Ciganliji, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je na građane da ne ulaze u vodu nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola i dodao da su pripadnici policije osposobljeni i spremni da pruže pomoć kupačima ukoliko im bude potrebna.

Stefanović je najavio da će MUP u narednom periodu sprovoditi kampanju u kojoj će građane informisati o izazovima koji ih čekaju ukoliko nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola ulaze u vodu.

"Danas ste mogli da vidite dejstvo različitih policijskih jedinica koje služe za zaštitu i spasavanje na rekama. Sutra počinje kupališna sezona i to je izazov za policiju, jer se zbog nedovoljne pažnje često dešavaju nezgode", naveo je Stefanović.

Poručio je da građani ne bi smeli da se igraju s tim stvarima, dodajući da će od septembra biti organizovan ciklus predavanja u školama o bezbednosti na vodi.