Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MUP neće da hapsi ubicu iz Bosne: "NIJE DRŽAVLJANIN SRBIJE"

Sanjin Sefić/ Foto: facebook.com

MUP neće da hapsi ubicu iz Bosne: "NIJE DRŽAVLJANIN SRBIJE"

Sefić se nalazi u Srbiji, što je potvrdio i MUP naše zemlje, ali ne za njime očito nije raspisana "crvena poternica" u Sarajevu.

Srbija
Izvor: Tanjug

Kako se navodi iz srpskog MUP-a Srbija nema zakonski osnov za hapšenje Sanjina Sefića, koji je iz BiH pobegao u Srbiju, a koji se sumnjči da je tamo ubio dve devojke u saobraćaju i pobegao.

Naime, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije u MUP-u Nemanja Pantić, dao je izjavu za bosanske medije u kojoj je rekao da je stiglo obaveštenje od MUP-a Federacije BiH u kome se navodi da je Sefić sinoć malo pre ponoći ušao u Srbiju na graničnom prelazu Uvac.

Tu informaciju potvrdio je i MUP Srbije.

"Kako Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja predstavlja i nalog za hapšenje, dok se ne budu stekli takvi uslovi službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode tog lica", precizan je Pantić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tim povodom da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

"Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima", zaključuje ministar Stefanović.

 


bordzija:  
Mnogo toga u ovome tekstu nije tačno ili je pogrešno interpretirano. Pomenuti "auto ubica" nije mogao biti uhapšen u Srbiji iz prostog razloga što za njim nije bila raspisana interpolova poternica. Onog trenutka kada je ona proradila Sefić je i uhapšen i sada čeka rešenje za ekstradiciju. Ovde nema nikakvog revanšizma, jednostavan postupak kao svugde u svetu

14.10.2016 03:52h    34     36