Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NA BANIJI I DALJE GORE SRPSKE ZASTAVE: "Mangupi" zapalili srpsku, a izgorela i hrvatska zastava!

Srpska i hrvatska zastava/ Ilustracija: rtv.rs

NA BANIJI I DALJE GORE SRPSKE ZASTAVE: "Mangupi" zapalili srpsku, a izgorela i hrvatska zastava!

U Glini je zapaljena zastava na kulturnim centrima Srba, ali je plamen zahvatio i hrvatsku.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ispred sedišta Pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" i Saveta srpske nacionalne manjine u Glini neko je zapalio istaknutu srpsku zastavu.

To je medijima danas potvrdila i sisačka policija, a zagrebački "Jutarnji list" oiše da je uz srpsku, izgorela i državna zastava Republike Hrvatske.

Zanimljivo je da u istom redu bila i zastava Grada Gline, te da nju vatra nije zahvatila i ona nije izgorela.

Isti medij navodi da je zamenik župana Sisačko-moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio paljenje srpske zastave u Glini i naglasio da ne veruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog tog incidenta, kao i da očekuje da će hrvatska policija brzo razrešiti ovaj slučaj.

List ocenjuje da je, "s obzirom da su zastave postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, teško verovati da ih je zapalio neko sa zemlje".

Zagrebački list tvrdi i da "s obzirom da je na balkonu na istoj adresi gde je i sedište Saveta srpske nacionalne manjine, na trgu dr. Franje Tuđmana 4, u to vreme izbio požar, jer su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija, postoji mogućnost da zastave niko nije namerno zapalio nego da je iskra s požara, kojeg su gasili glinski vatrogasci, zapalila i srpsku i hrvatsku zastavu".

Navodi se i da "Sisačka policijska uprava sprovodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja i ne isključuje mogućnost povezanosti požara na balkonu iste zgrade s paljenjem zastave".