Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Na granici sa Hrvatskom zaustavljeno 11 ilegalnih migranata

Ilustracija/ Foto: subotica.com

Na granici sa Hrvatskom zaustavljeno 11 ilegalnih migranata

Carinici su u dva odvojena slučaja na graničnim prelazima Batrovci i Šid sa Hrvatskom otkrili 11 migranata u teretnim kamionima, koji su pokušali ilegalni prelazak granice, saopštila je danas Uprava carine.

Srbija
Izvor: Tanjug

Na graničnom prelazu Šid rano jutros je otkriveno pet mlađih muškaraca iz Palestine, Sirije i Alžira koji su se krili u kamionu bugarskih registracija, dok je juče na Batrovcima pronađeno šest migranata.

Kako se navodi u saopštenju, tokom izlazne kontrole na prelazu Šid vozač je posumnjao da u prikolici kamiona koji je prevozio elemente metalnih konstrukcija ima nekoga, pa su carinici sproveli detaljan pregled.

Uočili su da carinska plomba nije oštećena, ali da su dva držača za ceradu olabavljena i da su na šasiji prikolice vidljivi tragovi blatnjave obuće.

Među paletama se krilo pet mlađih muškaraca, starih između 16 i 26 godina, od kojih su trojica državljani Palestine, jedan iz Sirije i jedan iz Alžira.

Oni su u tovarni deo kamiona najverovatnije ušli tako što su iskoristili pauzu koju je tokom prethodne noći vozač pravio na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Dan ranije je na graničnom prelazu Batrovci otkriveno šest ilegalnih migranata koji su se takođe krili u tovaru jednog kamiona.

Oni su otkriveni prilikom izlazne kontrole kada je bugarski kamion izdvojen za pregled mobilnim skenerom, a analizom dobijene slike tovarnog prostora uočeno je nekoliko ljudskih silueta.

Potom je kamion otvoren i ustanovljeno je da se među robom nalazi i šest muškaraca, koji su na taj način želeli ilegalno da pređu granicu i domognu se EU.

Slučaj je preuzela granična policija.