Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAJBOLJI NA SVIM NIVOIMA: Srpskim vaterpolistima zlato na Univerzijadi

Foto: tf.rs

NAJBOLJI NA SVIM NIVOIMA: Srpskim vaterpolistima zlato na Univerzijadi

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu, pošto je u finalu ubedljivo savladala Rusiju sa 15:4.

Srbija
Izvor: RTS

S obzirom na to da su Rusi na ovo takmičenje doveli čak šest igrača iz A selekcije, malo ko je mogao da očekuje tako ubedljiv trijumf u borbi za zlato.

Srpski "studenti" su briljirali i ravnopravna borba viđena je samo u prva četiri minuta meča, da bi do kraja četvrtine Vico, Ranđelović i Drašović najavili sjajnu partiju. U drugih osam minuta Srbija je bila stoprocentna sa igračem više, svih pet pogodaka palo je iz takvih situacija (golovi Jakšića dva puta, te Drašovića, Rašovića i Vasića).

Nastavak meča doneo je rutinsku igru naših momaka, pa su se u strelce upisivali Subotić, Strahinja Rašović, Radojević, Stojanović i Radojević.

Na kraju, ubediljvih 15:4 (3:0, 5:2, 4:2, 3:0), za novo vaterpolo zlato velikog selektora Dejana Savića.

"Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije. Ponosan sam na momke, nadam se da ćemo i u narednom periodu imati priliku da igramo zajedno i osvajamo medalje", rekao je Gavril Subotić, a preneo VSS.

Najbolji strelac ekipe sa 17 golova Radomir Drašović istakao je da ga raduje ubedljiva partija u finalu.

"Presrećan sam i medaljom i načinom na koji smo došli do nje. Znali smo kako igraju Rusi, obavili smo posao na najlepši način. Ova ekipa je pokazala da ima potencijal", naveo je Drašović.

Centar Nikola Jakšić kaže da srpski vaterpolo ima lepu budućnost.

"Presrećan sam, naravno. Odlučio je naš ulazak u utakmicu i već posle prve četvrtine je bilo jasno ko osvaja zlato. Naša najbolja partija ovde. Ova generacija može mnogo i mislim da je ovo samo prva od mnogih zlatnih medalja koje nas očekuju", poručio je Jakšić.

Njihovi saigrači Dušan Vasić i Lazar Dobožanov složili su se da je ekipi rasla forma tokom turnira, a da je finale najbolja partija.

Pored njih, selektor Dejan Savić držao se svojih principa bez izjava posle finala, čestitavši zlato svojim igračima.