Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Najnovije: Problemi unutar  SNS zbog saradnje sa Čankom!

Čanak i Mirović. ilustracija Nova borba

Najnovije: Problemi unutar SNS zbog saradnje sa Čankom!

Koalicija SNS i Čankove Lige je gotovo rešena stvar. Traži se modus saradnje. Podeljenost među pokrajinskim funkcionerima.

Srbija
Autor: Nova borba

Kako Nova borba saznaje iz samog vrha SNS, Vučić je sa Čankom dogovorio načelnu saradnju povodom konstituisanja nove vlasti u AP Vojvodini i više gradova u pokrajini. To je izazvalo buru nezadovoljstva u redovima naprednjaka, ali niko još uvek, makar ne javno, ne sme da se usprotivi ovakvoj odluci.

Naš izvor smatra da i ukoliko dođe do ovakve koalicije, pokrajinski SNS neće imati snage da se tome odupre, najpre zbog toga što je stranka koncipirana kao liderska, budući da sve bitnije odluke donosi Vučić sam u krugu najbližih saradnika.

Ono što može predstavljati problem jeste veliki jaz između „tvrde“ linije u Pokrajini koju predstavljaju Igor Mirović, Miloš Vučević i Damir Zobenica i onih sa znatno umerenijim stavom poput Maje Gojković i Branislava Nedimovića (aktuelni gradonačelnik Sremske Mitrovice) koji u saradnji sa Čankom ne vide nikakav problem.

Ako se zna da Gojkovićeva „ne kontroliše“ članstvo, odnosno nema znatniji upliv u odluke lokalnih odbora po Vojvodini, može se naslutiti da će koalicija sa LSV napraviti problem članovima koji su u SNS-u od osnivanja.

Ime kandidata za pokrajinskog premijera još uvek nije poznato, kao ni sastav eventualne buduće koalicije, ali ključni kamen spoticanja, po našem izvoru, predstavlja upravo i jedino bilo kakva saradnja sa partijom Nenada Čanka.