Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Najnovije: Sukob Dveri i DSS!

NB

Najnovije: Sukob Dveri i DSS!

Iako još uvek nije održana konstutivna sednica Narodne skupštine koalicija DSS i Dveri je praktično raskinuta.

Srbija
Autor: Nova borba

Još u toku izborne kampanje, predsednica DSS, Sanda Rašković-Ivić je najavila da će DSS i Dveri u skupštini imati posebne poslaničke klubove, a što je pravdano tehničkim razlozima.

Međutim, kako Nova borba saznaje, juče je iz Dveri stiglo ultimativno naređenje odborima da u lokalnim skupštinama odbornici Dveri ne smeju imati zajedničke odborničke klubove sa DSS. Poruku je lično uputio član predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Srđan Nogo.

Jedan od lokalnih poverenika Dveri je novinaru Nove borbe ovu poruku pokazao, i izrazio negodovanje i čuđenje To u praksi znači da u najvećem broju opština gde su Dveri i DSS ušli u lokalni parlament oni uopšte i neće moći da imaju poslaničke klubove (klub se formira od strane više odbornika) čime će praktično sami sebi paralisti parlamentarni rad.

Podsećamo i na to da se koalicija Borisa Tadića, Nenada čanka i Čedomira Jovanovića takođe raspala, a razlog je želja LDP i LSV da uđu u vlast sa SNS. Da li slične pobude vode i DSS i Dveri ostaje da se vidi u narednom periodu.

Ono što pak ostaje evidentno je to da se ovakve koalicije očito ne prave zbog programa ili dugoročne političke borbe već samo i isključivo zarad matematičkog sabiranja glasova, što takođe predstavlja svojevrsni vid manipulacije biračima.