Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Najteža će biti racionalizacija u EPS-u"

Foto: novaekonomija.rs

"Najteža će biti racionalizacija u EPS-u"

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su teški zadaci pred Srbijom posle razgovora sa misijom MMF i da će najteži biti oni u vezi sa racinalizacijom i sistematizacijom EPS.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Imao sam poslednje razgovore sa MMF i došao sam ovde da se oraspoložim. Nemam tim ljudima šta da zamerim, uvek su tu novi i teški zadaci u kojima svi drugi mogu da kažu da, da, hoćemo, ali neko to mora i politički isporuči", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Rekao je da neko mora da objasni ljudima zasto su važne teške mere u određenim segmentima i kako ćemo da sprovedemo stvari u EPS, racionalizaciju i drugačiju sistematizaciju.

"Biće teško, ali moramo time da se bavimo, ako me pitate to je najteži zadatak iz onoga o čemu smo danas razgovarali. Ima dosta teških stvari, potrebna nam je farmaceutska reforma, uštede oko lokalnih samouprava, jer je mnogo novča bacano i bespotrebno trošeno, imamo i oko nekih naših banaka ne problema, već da se bave više stanovništvom, a manje korporativnim biznisom",rekao je Vučić.

Misija MMF predvođena Džejmsom Rufom danas završava posetu Srbiji, nakon koje se očekuje ocena četvrte i pete revizije aranžmana koji je ta institucija zaključila sa Srbijom.

Načelnu ocenu će izneti šef Misije na konferenciji za novinare koja će biti održana danas u 14 sati u Vladi Srbije, nakon čega se očekuje da Bord direktora MMF tu ocenu i potvrdi.