Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAJVEĆA zaplena oružja u Srbiji u ovom veku, ima li veze sa JAJINCIMA?

Foto: mup.gov.rs

NAJVEĆA zaplena oružja u Srbiji u ovom veku, ima li veze sa JAJINCIMA?

Količina zaplenjenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava najveća je od 2000. godine, a uhapšeno je deset članova organizovane kriminalne grupe sa područja Apatina i Sombora, saopštio je danas MUP.

Srbija
Izvor: mediji

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal zaplenili su najveću količinu oružja u poslednjih 16 godina. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeno je deset osoba, svi sa područja Apatina i Sombora", saopštio je MUP.

Foto: mup.gov.rs

Policija je oduzela: 9 kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma eksploziva „TNT“ sa više desetina električnih detonatora, 111 komada ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dva ručna raketna bacača „M80“ – „zolje“, 10 komada trenutnih tromblonskih mina, 8 automatskih pušaka, dve poluautomatske puške kalibra 7,62 mm, pušku M-48 kalibra 7,9 mm, puškomitraljez, šest pištolja, karabin sa optičkim nišanom, malokalibarsku pušku „pumparicu“, uređaj za noćno osmatranje (IC uređaj), oko 6.000 komada municije kalibra 7,62 mm i 7,9 mm, protivtenkovsku minu, kao i nekoliko metara sporogorećeg štapina.

Foto: mup.gov.r

Prema rečima ministra Stefanovića, za sada nema dokaza da oružje koje je zaplenjeno u Apatinu i Somboru ima veze sa onim u Jajincima i na Novom Beogradu.

Foto: mup.gov.rs