Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAKON VIŠEDNEVNIH RASPRAVA: Vučić ide u Hrvatsku!

Foto: Tanjug

NAKON VIŠEDNEVNIH RASPRAVA: Vučić ide u Hrvatsku!

Uprkos zahlađenju odnosa između Srbije i Hrvatska u poslednjih nekoliko meseci, sada je sasvim izvesno da će Vučić prisustvovati Samitu

Srbija
Autor: NB, Jutarnji.hr

Hrvatski "Jutarnji list" preneo je da je nezslužbeno došao do saznanja da je srpski premijer Aleksandar Vučić prihvatio poziv svog kolege iz susedne zemlje Tihomira Oreškovića i da će biti gost na ekonomskom forumu u Dubrovniku, koji je zakazan za 25. i 26. avgust.

Isti medij navodi da je uprkos zahlađenju odnosa između Srbije i Hrvatska u poslednjih nekoliko meseci, sada sasvim izvesno da će Vučić prisustvovati Samitu "Jačanje Evrope: Povezivanje severa i juga", koji će otvoriti hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i njen poljski kolega Andrej Duda.

Prvoga dana samita najavljen je i dolazak predsednika Mađarske Janoša Adera, litvanske predsednice Dalje Gribauskajte, predsjednika Slovenije Boruta Pahora, kao i viokih zvaničnika iz još nekoliko zemalja. Samitu će, između ostalih, prisustvovati i nekadašnji savetnik američkog predsednika Obame za nacionalnu sigurnost Džejms L. Džons, te aktualni pomoćnik kineskog ministra spoljnih poslova Li Keićinga.

Pre nego što je Vučić prihvatio poziv u Dubrovnik, u programu nije bio naveden nijedan učesnik iz Srbije. Iako još nije potvrđeno u kojem delu samita će Vučić učestvovati, on bi mogao vreme u tom gradu na jugu Hrvatske mogao iskoristiti za razgovor sa hrvatskim zvaničnicima o problemima koji su nastalih poslednjih nedelja.