Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Napadači na Vazuru tvrde da nisu hteli da ga biju

Foto: Tanjug

Napadači na Vazuru tvrde da nisu hteli da ga biju

Da smo hteli da tučemo Vazuru, napali bismo ga čim je izašao iz kola, rekli Belivuk i Ristić, dok su izjavili da su telohranitelja napali zbog psovke koju im je izrekao

Srbija
Izvor: Tanjug

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo je suđenje Veljku Belivuku i Darku Ristiću za napad na pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Oni su utvrdili da nisu imali nameru da napadnu Vazuru 28. aprila ispred prostorija kluba, ali su potvrdili da su pripadnika njegovog obezbeđenja izudarali “zbog teške psovke“.

Iznoseći svoju odbranu Belivuk je potvrdio da je udario Vazurinog telohranitelja Božidara Kuburovića, tvrdeći da mu je pretio i psovao familiju.

- Da smo hteli da bijemo Vazuru, napali bismo ga čim je izašao iz kola. Nije bilo nikakve namere da ga napadnemo - rekao je Belivuk.

On je ispričao da se Vazura prethodno javio Aleksandru Stankoviću koji je prisustvovao incidentu, ali da je on odbio da se pozdravi sa direktorom Patrizana, jer smatra da on ne radi u korist tog kluba.

Zbog rasprave između njih dvojice, reagovao je Kuburović, psujući ih i "govoreći im da ne "mafijaju".

Belivuk je potvrdio da je Kuburovića kojeg poznaje od ranije uradio više puta, dok su on i Ristić rekli vozaču da se vrati u kola, jer sa njim nemaju ništa, što je on i uradio.

Ristić je rekao da je priskočio u pomoć Belivuku kada je video da se sukobljava sa Kuburovićem kojeg je šutnuo nekoliko puta u glavu.

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilnicko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.