Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAPETO U PRIŠTINI Policija stegla obruč oko Skupštine

Foto: Tanjug

NAPETO U PRIŠTINI Policija stegla obruč oko Skupštine

Na stotine policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija raspoređeno je oko zgrade kosovske skupštine i vlade u centru Prištine gde će se danas od 11 sati održati protest protiv odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Srbija
Izvor: Tanjug

Policajci i pripadnici specijalne kosovske policije sa opremom za razbijanje demonstracija, štitovima, šlemovima i gas maskama stoje oko zgrade kosovske skupštine.

Situacija je za sada mirna, a demonstranti još nisu počeli da se okupljaju.

Sinoć su predstavnici Srpske liste najavili da se neće pojaviti na sednici Skupštine, jer je bezbedonosna situacija loša.

KFOR je najavio da će jedan bataljon vojske biti prisutan u centru Prištine, jer su se pojavile informacije da bi "rugovska grupa" mogla da upotrebi i eksplozivne naprave.

Kako pišu mediji, neki poslanici partije Ise Mustafe neće da glasaju za razgraničenje, jer se to protivi interesima građana iz mesta iz kojih oni dolaze.

Ali su zvaničnici DSK nakon toga poslali saopštenje i rekli da su saglasni da glasaju za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

"Do ove odluke smo došli imajući u vidu činjenice koje su nuđene široj javnosti da Kosovo ništa ne gubi", navedeno je u saopštenju ove stranke.

Partija Ise Mustafe optužila je u saopštenju pokret Samoopredeljenje da se ponaša protivzakonito.