Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAPETO U SREBRENICI! DURAKOVIĆ ne prihvata POBEDU SRBINA, tenizije smirivao SVEŠTENIK!

Srbi slavili u Srebrenici/ Foto: privatna arhiva

NAPETO U SREBRENICI! DURAKOVIĆ ne prihvata POBEDU SRBINA, tenizije smirivao SVEŠTENIK!

Dosadašnji načelnik Duraković još ne priznaje poraz u Srebrenici, a rečima pravoslavnog sveštenika spuštene su postizborne tenzije u tom gradu.

Srbija
Autor: Nova borba

Iako dosadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković još nije priznao poraz na lokalnim izborima u toj opštini, oni koji su podržali zajedničkog kandidata srpskih stranka u Republici Srpskoj, Mladena Grujičića, proslavili su pobedu.

Duraković je gostujući na televiziji N1 rekao da Srebrenica nije mogla da spava zbog proslave "onih s druge strane", poručivši da Bošnjaci u tom gradu mogu da prihvate sve, osim da srpski kandidat vodi taj grad.

U Srebrenici je sinoć bilo skandiranja i slavlja, ali i protesta. Kordon specijalne policije razdvajao je one koji su podržali udruženog kandidata bošnjačkih partija Ćamila Durakovića i one koji su glasali za kandidata srpskih političkih opcija Mladena Grujičića.

U jednom momentu je atmosfera postala vrlo napeta, učesnici protesta s jedne, i slavlja sa druge strane, razmenili su nekoliko uvredljivih reči, a incident je sprečen kada je sveštenik pravoslavne crkve u Srebrenici Protojerej Aleksandar Mlađenović stao između dve grupe ljudi i pozvao Srbe da odu kućama. Da se njegove reči imale uticaja na okupljene, videlu su ubrzo potom, kada je narod počeo da se razilazi.

Izvor Nove borbe blizak Mladenu Grujičiću, tvrdi da je mnogo srpskih političara bilo prisutno u Grujičićevom izbornom štabu.

"Lider "Narodne mreže" Vladan Glišić proveo je čitavu noć u izbornom štabu, a posetio nas je i član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović", kazao je izvor našeg portala iz Srebrenice.

Nasuprot takve podrške iz Srbije kandidatu za načelnika Srebrenice Mladenu Grujičiću, svakako je stav lidera Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) i predsednika Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Skupštine Srbije Muamera Zukorlića, koji je javno priznao da je podržao Ćamila Durakovića.