Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"NAPREDNI MUFTIJA" se pravi da ne razume JANKOVIĆA!

Bojan Pajtić Foto: Multimedijalni portal Vlade Vojvodine

"NAPREDNI MUFTIJA" se pravi da ne razume JANKOVIĆA!

Bivši lider Demokratske stranke brani postupke Zaštitnika građana Saše Jankovića po pitanju nelegalnog objekta u Novom Pazaru.

Srbija
Autor: Nova borba

Odavno u Srbiji jedan građevinski objekat nije toliko podelio mušljenja političkih aktera. Tako se danas i nekadašnji predsednik Vlade AP Vojvodine i Demokratske stranke Bojan Pajtić oglasio o sada već čuvenom novopazarskom ilegalnom objektu.

Nakon što je premijer Aleksandar Vučić izjavio da neće biti rušenja zgrade u centru Novog Pazara kako bi se izbegli neredi, za koju je sam narodni poslanik Muamer Zukorlić rekao da se diže mimo zakonske procedure, u čitavu priču se umešao i Zaštitnik građana Saša Janković, koji je kazao da se na tom slučaju vidi selektivna primena zakonskih odredbi i mera.

Muamer Zukorlić je odmah potom izjavio da Janković huška državu protiv njenih građana, pošto je Zukorlić mišljenja da bi rušenje tog objekta dovelo do novih krvoprolića u Novom Pazaru, a danas je Bojan Pajtić priskočio u zaštitu Zaštitnika građana istakavši da on štiti zakonom utvrđena prava.

On je Zukrorliću putem svog tviter naloga poručio da Janković ne treba da štiti građane koji svesno krše zakon, a Zukorlića je nazvao "naprednim muftijom", aludirajući na to da Zukorlića štiti Srpska napredna stranka.

Na društvenim mrežama su već krenuli komentari kako Pajtić staje u zaštitu Saše Janković zarad skupljanja dnevno političkih poena, a koji su potrebni opozicionim strankama uoči predstojećih predsedničkih izbora. Podsetimo, Janković je u medijima često pominjan kao mogući kandidat na tim izborima, a sam je u više navrata rekao da neće iznositi u javnost činjenicu da li će biti kandidat ili ne, sve dok za to ne bude vreme.