Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Naprednjaci opleli po Šutanovcu: TUKAO SI SVOJ NAROD NA ULICI, A SAD PRED STRANCIMA BLATIŠ SRBIJU!

Milenko Jovanov ne štedi reči o Šutanovcu/ Foto: kurir.rs

Naprednjaci opleli po Šutanovcu: TUKAO SI SVOJ NAROD NA ULICI, A SAD PRED STRANCIMA BLATIŠ SRBIJU!

Srpska napredna stranka se oglasila povodom Šutanovčevog pisma u kome se on žali evropskim institucijama na ponašanje poslanika Srpske napredne stranke u Skupštini Srbiji.

Srbija
Autor: Nova borba

Psimo predsednika Demokratske strane Dragana Šutanovca upućeno Evropskom parlamentu, Savetu Evrope i Partiji evropskih socijalista u kome se lider DS-a žali na odnos vladajuće većine u Skupštini Srbije prema opoziciji, izazvalo je burne reakcije u Srpskoj naprednoj stranci.

Oni su u svom saopštenju dostavljenom medijima istakli da je Šutanovac tukao građane na Đeram pijaci jer nisu mislili kao on, te da ja današnjim pismom strancima lažnim optužbama samo blati i tužaka sopstvenu državu i njene institucije.

"Izgleda da Šutanovac traži podršku od stranaca da, iako nije poslanik, lično ode u parlament, pridruži se hordi pljuvača i psovača iz DS, Dosta je bilo, Čankove stranke, radikala i ostalih, kako bi i lično nekoga opsovao, uvredio, pljunuo ili, po svom običaju, udario. Šutanovac nije napisao da su upravo opozicioni poslanici psovali majku i mrtvog oca poslanicima SNS, da su pljuvali poslanike vladajuće koalicije, da su, pored svakodnevnih pretnji koje upućuju poslanicima, počeli i da upadaju u poslaničke klupe poslanika SNS", napisao je potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov.

Kako ističu iz SNS-a Šutanovac u pismu prećutkuje da je Goran Ješić psovao majku predsednici Maji Gojković "i da su njegovi, zajedno sa drugim opozicionim poslanicima, predsednicu Narodne skupštine nazivali svinjom iz brloga".

"Umesto ovoga, on iznosi gomilu laži, jer bi se u suprotnom videla istina - da upravo najnovija opoziciona koalicija, sklepana od svega i svačega, urušava srpski parlamentarizam. Najzad, neka Šutanovac kaže da li je uz pismo, u kojem iznosi laži i tužaka Srbiju strancima, poslao i snimak sa Đeram pijace na kome se vidi kako fizički napada prolaznika samo zato što javno kaže da ga ne podržava, kako bi i onima kojima je pisao dočarao o kakvom se poštovaocu demokratije i slobodnog mišljena radi? Građanima Srbije je to odavno jasno", zaključuju naprednjaci u saopštenju.