Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Naprednjaci se žale: U SKUPŠTINI SMO IZLOŽENI TERORU OPOZICIJE!

Marija Obradović/ Foto: Tanjug

Naprednjaci se žale: U SKUPŠTINI SMO IZLOŽENI TERORU OPOZICIJE!

Potpredsednica SNS-a Marija Obradović rekla je da poslanička grupa najveće stranke u Srbiji trpi uvrede i teror parlamentarne opozicije!

Srbija
Izvor: b92.net

"Vladajuća većina je u srpskom parlamentu izložena teroru opozicije", kazala je funkcionerka Srpske napredne stranke Marija Obradović gostujući na televizij B92, a današnje pismo lidera Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućeno evropskim institucijama Obradovićeva je dočkela "sa blagim osmehom"

"Osmeh jer se on obraća ozbijlnim institucijama, a tvrdi nešto što nije tačno. Ne vidim da je parlament u krizi i da je ugrožena vladavina prava. Radimo uobičajenim tempom, učestvuju i opozicija i pozicija", kaže ona.

Na novinarsku konstataciju da je vladajuća većina daleko od brojnija od poslaničkih grupa opozicije, Obradovićeva je rekla da Skupština nije bokserski meč.

"Suština je u tome da je broj poslanika važan u preglasavanju, ali je za nepoštovanje parlamenta dovoljan samo jedan. Nezgodno je što je vladajuća većina izložena teroru opozicije", rekla je ona.

Kao primer za takvo stanje, ona je navela svoja dva pokušaja da ukaže da obrazloženje pojedinih amandmana opozicije ne odgovara činjenicama.

Obrazlažući izjavu da zaštitnik građana Saša Janković "nije njen zaštitnik", potpredsednica SNS je rekla da je on to prestao da bude kada je počeo da se bavi predsedničkom kampanjom.

"On će na izborima biti protiv kandidata SNS, pa kako ja kao poslanica SNS mogu da očekujem njegovu zaštitu", rekla je.

Ipak, odbacila je mogućnost da SNS u Skupštini pokrene proceduru za njegovu smenu.