Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NASTAVAK PREGOVORA O "FIJATU" SUTRA: Posle 16 dana štrajka u toku pregovori

Pregovori sa "Fijatom", Foto: RTS

NASTAVAK PREGOVORA O "FIJATU" SUTRA: Posle 16 dana štrajka u toku pregovori

Za sutra je najavljen nastavak pregovora o četiri zahteva radnika koji su se juče vratili na radna mesta posle 16 dana štrajka.

Srbija
Izvor: RTS

Prva runda današnjih razgovora počela je tokom prepodneva, da bi posle jednočasovne pauze, oko 12.15 počela i druga runda, koja je trajala više od sat vremena.

I današnji razgovori radnika i rukovodstva bili su konstruktivni, ali ostaje dogovor da se detalji ne iznose u javnost, prenosi RTS.

Pregovori zbog štrajka u kragujevačkom "Fijatu" počeli su juče u Vladi Srbije, gde se razgovaralo od 12 do 17 časova.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto.

Nakon sastanka, saopšteno je da su predstavnici "Fijata" izazili spremnost organizovanja posebne komisije koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije, a pregovori se nastavljaju i narednih dana, kada će se o svakoj tački posebno razgovarati.

Direktori "Fijata su obećali da će razmotriti mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad. Među zahtevima radnika je i povećanje zarada.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je posle jučerašnjih pregovora da oni idu u dobrom smeru i da se traži izlaz.